OPROSTI, KER SMO RADI SAMI.

Če si ena izmed tistih, ki se nonstop radi potepajo naokoli, potem me ne boš razumela. Če pa si ena izmed nas, čudakinj, ki obožujemo čas, ko smo skupaj doma  – potem pa beri dalje.


Se ti včasih zdi, da se moraš opravičevati drugim, ker ste radi sami? Da te malo postrani gledajo, ker »nikoli nimate časa«? »Ker je vedno nekaj« in ne utegnete vsak drug dan kofetkat z drugimi in jest pecivo?

No, dobrodošla v klubu.

Pri nas je tako, da so se hvalabogu vsi že navadili na to naše zapečkarstvo (wtf je to za ena beseda no). Res smo fuuul radi doma, sami, brez obveznosti, brez sile, pritiskov, da moramo to in ono.

Je s tem kaj narobe? Kaj to mogoče pomeni, da smo asocialni? Da ne maramo nikogar?

NE.

Ni treba iz muhe delat slona – pač radi smo doma. Konec. Ni nekega višjega razloga, ne gre se za spreminjanje sveta na bolje…

.

Mogoče pa vseeno lahko razložim, kako jaz gledam na družinski čas v naši bajti; ati gre ob 5.00 v službo. V katero se vozi eno uro. Midve z Milo se vstanema kasneje (vseeno dovolj zgodaj, da mi gre na bruhanje), odpeljem jo v vrtec in pridem domov. Pišem, rišem, diplomiram, brišem, likam, svašta delam. Ob 15.30 prideta oba skupaj domov. Ati je itak hin od vsega, Mila se je v vrtcu ful razigrala (kar sicer ne pomeni, da je utrujena), jaz pa sem tudi ravno skuhala kosilo, se že drugič stuširala in se že tretjič sprijaznila z otečenimi nogami in nosečniškim pasom, da še vedno lahko stojim.

Kaj bomo zdaj?

KAJ?

Šli na igrišče? Šli v Europark? Šli na obiske?

Še sami sebi smo tečni, kaj šele drugim. Fejkat pa vseeno ne znam tako dobro, da to ne bi bil problem. Če sem tečna, pač ne morem skrit. Sem se trudila, pa žal. Fizično nemogoče.

No, in seveda smo potem, nekje po 17.00 uri, ko smo siti in ne več sitni, zelo veseli miru. Mila gre itak ob 20.00 že spat, tako da nam ostanejo nekje 3 ure družinskega časa. In to moramo izkoristiti, res. Čas mi prehitro mineva, sploh zdaj, da ne bi izkoristila vsakega trenutka, ki ga lahko, da se še malo pocartkamo, stisnemo, nasmejimo internim šalam, ki so tako zelo bedne, da so za crknit smešne.

Da lahko Mila v miru pogleda Nipketov spot (enih 76-krat) – mislim res, kaj je s tem? Obsedena je, še Tom in Jerry ne pali. Samo Nipke in tisti lušn fantek, ki ga Noben ne razume. Mogoče ga pa ravno ona edina razume?

V glavnem – tako je. Obožujem naš čas skupaj, pa četudi se nekomu to zdi grozno tečno; NAM je všeč tako.

.

Vsi dragi prijatelji, ki ste itak že napol družina; LAHKO PRIDETE NA KAVO – ta zapis ni nek skrit namig, da ne smete. Samo pokličite kak dan prej, da bo bajta prehodna skozi ves baby material, ki ga imam trenutno nametanega vsepovsod.

Foto: en in edini Art Box Photography

 

7 Comments

 1. MojLajf

  Vrhunsko, Urška, vrhunsko! Veš tudi mi smo zapečkarji v smislu, da smo skoz doma in na igrišču, ki je od naših vrat oddaljen 20 m. Moja dnevna soba so klopce na igrišču. VEN iz naselja grem pa KOMAJ. In če že zelo dobro razmislim kdaj in kam. Res ne vem zakaj je treba NON stop nekam hoditi, non stop.

  Liked by 1 person

  1. Urška

   In evo, danes sem šla v šoping center na hitro po plenice in robčke in potem še v Meka po McFlurry Smarties. In veš kaj? Imajo nek nov sistem sprejemanja/prejemanja naročil, da ti dejansko ne dajo takoj sladoleda, ampak nek hokejski plošček, ki ti začne vibrirat takoj, ko se ti udobno vsedeš, ker te prijazne prodajalke pošljejo na stol čakat, ker si noseča. Nič mi ni blo jasno. #fml, še to si sramoto delam, ko končno grem nekam. 😀

   Všeč mi je

 2. borutb

  Všeč mi je tko kot je, pa čeprav Noben me/te ne razume 😀
  Ti si faca in ker te malo bližje poznam, si vse predstavljam 🙂 🙂 FACA SI, Faca je Mila, Marino, vsi, tudi prihajajoče detece bo faca 😉
  In mi se vedno znova veselimo snidenja z vami vsemi in zaradi zgoraj opisanega vzroka vas preredko vidimo 😀 🙂
  Budi mi ljepo in bodi v cvetju, na sliki ste dobesedno v njem 😉
  Lepe fotke … mam nov objektiv, dva s katerim vas še nišem poškljocal 😀

  Liked by 1 person

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s