DRAGI MOŽ, POHVALI ME ŽE ENKRAT!

In, kaj delaš ti doma? Ali v bolj smiselni mariborščini: Čuj, kaj te delaš ti zaj, ko več nea raiš Mile met doma?

Ej, nič. Sploh ne vem ali bi se zibala cel dan v viseči mreži, kopala v dišečih kopelih ali pa gledala Netflix na hard. Nimam pojma, kaj naj delam.

No, to ni odgovor.

Mogoče sanjski odgovor, enkrat, nekoč, za devetimi gorami.

Kaj delam? VSE. Bruhala bom. NE MOREM NEHAT.

Kaj je to, neko gnezdenje pred porodom ali kaj? Poznaš? Pri Mili sem dva dni preden sem šla rodit, pač oprala cotke in zložila v omaro. Okej, malo prej… Ostalo se je nabavljalo sproti, razen ne vem.. en paket plenic sem vnaprej kupila, ki so ITAK bile najhujše plenice na svetu po mnenju patronažne sestre in sem jih ITAK podarila nekomu drugemu – pa ne zato, ker privoščim komu najhujše plenice, ampak ker je tisti prav zares potreboval točno te plenice. #mamanebluzi

V bistvu gre pri meni za priprave na dojenčka bolj v tem smislu:

Naredi še kaj, dokler lahko!

Ker oprosti, ampak če kaj pade na tla, ni več moje. Pozabim in grem naprej s svojim življenjem.

Zato probam ne spuščat stvari iz rok, res se trudim. Če pa mi slučajno kaj uide, pa že počaka na moža, ko pride s službe. Ali pa zadnje čase tudi Milo uporabim za delovno silo, ki pobira stvari s tal (ne obsojaj, jaz tebe tudi ne, ko na skrivaj ješ kekse).

V zadnjih štirih dneh sem naredila več kot v zadnjih 7 mesecih. Res sem ponosna! In ful rabim zdaj vse vas tukaj, ki to berete, da me pohvalite. Ker tisti, ki bi me moral, me ne. Kako to zgleda?

On: “Zdravo, mamo kaj za jest?”

Jaz: “Lep dan tudi tebi, dragi mož.” (mogoče malo pretiravam s prijaznostjo)

On: Poje. Spije. Rigne. “Kaj si te delala danes?”

Jaz: “Emmm?”

V meni vre. Ker ni mogoče, da ne bi videl, kaj sem vse naredila danes. Na hodniku, skozi katerega MORAŠ iti, je recimo 65 škatel kr neke krame, za katero ne vem, ali bi jo vrgla stran ali obdržala. Zato je na hodniku. Čaka, da mi dopizdi in da vržem vse v kanto. Spalnica je *spotless*, veš kaj je to? Brez pikice umazanije. Pa to ja ni normalno. Sveti se. Garderoba se je prelevila iz junk yarda v krasen prostor, v katerem sem si celo jaz izborila kotiček za lišpanje – nemogoče? Mogoče.

On: “Kaj si te neka tečna zdaj?”


In pol moram res odgovarjati na vprašanje »Kaj si te delala danes?«

Res?

  1. Kavo sem spila še vročo. Bravo jaz?
  2. Napisala sem ta post. (Ziher bo najboljši do zdaj, ker je napisan pod dozo vroče turške kave ob 6.40 zjutraj. Kar pomeni v prevodu, da me še ni zaspanost ruknila, da bi šla nazaj v posteljo in da tipkam, kot da sem jezna.)
  3. Ven sem potegnila planer in si organizirala teden. In vidim, da moram samo preživeti nedeljo, pa bo.
  4. Z užitkom sem pojedla črni kruh, maslo, sir IN češnjev paradižnik – sem šla sama v trgovino in si ga kupila. Če si slučajno pozabila na gonjo za paradajzom v prejšnjem postu, klikni tukaj.
  5. Zrihtala sem se *likeaboss* in šla na avtobus v mesto. Grem iskat obleko, ki mi bo šla čez trebuh. In rit. Seveda je nisem našla.
  6. Vrgla sem celotno vsebino Miline omare na posteljo in vse presortirala. Ja, sem naredila to pred enim mesecem, ampak očitno imam Hulka, ki raste kot gobe po dežju. In dežja je bilo zadnje čase reeees dosti. Pri 2,5 letih nosi 116. #fml #ničnimazaoblečt
  7. Medtem ko ima Mila eno celo omaro, imava z mojim dragim eno skupaj. Iste velikosti. Mož ima 4 police. Mama D.V.E. Halo? Kaj smo v kakem vzporednem svetu, kjer mama nima nič za oblečt in hodi naokoli vedno kot najmanj urejen član družine? Aja, čakaj. Saj to je ta svet. Kakorkoli, uredila sem še to najino žalostno nabirko cot.
  8. Skuhala kosilo, ZDRAVO kosilo in si zraven mislila upam, da ne bosta bruhala, ko prideta domov.
  9. Šla na sestanek v vrtec. Oba sva šla, brez Mile. Jaz bi jo že zraven vzela, če ne bi zvedela, da se to baje ne dela. Saj je lepo počakala doma te tri ure. (če ne razumeš sarkazma – bajbaj)
  10. Zvečer sem doma, čilirala s telefonom v roki in brala vaše komentarje. Ni boljšega. Res ste super, ful vas mam rada. In meni je to res težko priznati.

Tako, razmišljam, da bi v tem stilu vsak dan napisala sporočilo svojemu dragemu in ga pripopala na hladilnik – tam bo najhitreje videl. Če ga res zanima, kaj sem delala.

Mogoče pa je samo prijazen, pa zato sprašuje?

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s