NI TE STRAH PORODA? LAŽEŠ!!!

Kaj mi lahko poveš, KAM JE ŠLO zadnjih 6 mesecev?! Včeraj sem oznanila nosečnost, danes pa že korakam v 28. teden. Pa sploh mi še ni jasno, kaj me čaka, veš. Sploh še mi ni potegnilo, da bom dobila sina. Da Mila več ne bo edina, ki mi je ukradla srce. In posteljo. Da bo poleg nas treh, še četrti.


Strah me je…

Poroda. Res.

Pri Mili me ni bilo, ker nisem niti vedela, kaj ženske čaka v porodni sobi. Pri tem malem knedlčku pa vem. Plus tega, da bom po vsej verjetnosti rodila v Mariboru, kjer smo očitno 20 let zadaj in anesteziologov pač ni vedno na razpolago. Razen če rodiš med 8.00 in 15.00 ali nekaj takega. KAKO NAJ RAZLOŽIM ŠE NEROJENEMU OTROKU, MED KATERIMA URAMA LAHKO PRIDE VEN?!

Ve kdo?

Ful podpiram naravni porod in vso to prepričevanje, motiviranje žensk, da smo boginje porodov in da zmoremo brez epiduralne. Itak, da gre. Samo je vseeno fajn imeti rezervo, ne? Da lahko v skrajni sili, ko bom preklela že vse daljne sorodnike, prosim tudi za anestezijo in jo dobim?

To bi moglo biti danes že povsem normalno.

Pa ne se mi zdaj vsut s komentarji, kako ste že 3x naravno rodile, brez drog in podobnega in ste čez 10 ur že njivo okopavale. Super, Kate Middleton se lahko skrije pred vami. Fajn, sem vesela. Samo ne se mi duvat, prosim. Jaz sem enkrat rodila, pa je bilo jebeno težko. Konec.

Dalje..  cote, previjalna, gnezdece, kinderpet, večja postelja,… NIČ NIMAM. Pa še kar si dajem čas. In pol vidim, da sta dejansko že dve mamici, ki sta imeli rok julija… rodili. Že? Ja, že. Hvalabogu je z otročkoma vse okej. Pa bi me to moglo malo zbudit, da si še sama vsaj nekaj pripravim. Še voziček sem posodila, ker ga itak še dooooolgo ne bom rabila.

Večina nosečnic ima v zadnjem trimesečju že vse pripravljeno – cotike so oprane, zlikane, omare so sestavljene, vse je pospravljeno na svojem mestu. Plenic, robčkov na zalogo. Igrače, dude, flaške, ni da ni no.

In pol sem tu jaz, ki razen tega mojega velikega lampa, sploh ne zgledam, kot da pričakujem otroka.

Pol je pa najboljše, ko poslušam vprašanja; kaj bo imel oblečeno za iz porodnišnice? Hahaha ženska, niti še ne vem kaj bom imela jaz danes oblečeno, ne pa moje dete čez 3 mesece. Nekaj že, bodi in hlačke? Ni dovolj dobro? Mora biti poseben komplet, da ga bo imel samo enkrat gor in nikoli več? Da ga dam potem v okvir in ga obesim nad jedilno mizo?

Ful sem na izi, mogoče preveč. No, glede teh stvari.

Porod je druga dimenzija.

In spet je vse v ravnovesju.

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s