PRODAM ZASTONJ! Nepismeni na Facebooku, kaj delate tam?

Trenutno sem v tistem obdobju nosečnosti (ali življenja nasploh), ko mi gre vse na živce. Kar pri meni res ni težko, zdaj pa je vse skupaj ekspandiralo v neverjetne razsežnosti.

Prišla sem tak daleč, ko gledam na lunarni koledar in preklinjam prvo četrtino krajca, ker itak veš.. To »ful« vpliva name. Saj ja, vsa ta obsedenost s polno in prazno luno in svašta – recimo, da razumem, samo včasih se mi res zdi, da je to samo še en izgovor pač, ki smo si ga izmislili, da bi upravičili dejstvo, da smo enostavno grozno tečni.

Zadnji teden sem imela tudi nekaj srečanj s prodajo rabljenih stvari – če te zanima moje iskreno mnenje o tem, si ga preberi tukaj (boljše, da sem napisala sem, kot pa izzvala kak blatni fajt s katero izmed prodajalk). Ponovno sem spoznala, da smo očitno Slovenci pač nepismeni. Kaj hočeš, po eni strani fajn, ker je potem ta blog res samo moj, po drugi strani pa bed, ker je zilijon drugih blogov, ki si bi rezali žile, če jih ne bi nihče bral.

Kakorkoli, zalutala. Spet. Nič novega.

Kaj hočem povedat o nakupih rabljenih cot in vsega, kar pač pride zraven – če se hočeš ukvarjati s tem, ali pač tu pa tam prodati/kupiti kaj od druge osebe; pazi zdaj.. potrebuješ jeklene živce. Jih imaš?

Ker to je bolano (ali bolejno, kot bi reko Štajerc; za vse tiste, ki mogoče edino to besedo razumete in jo znate prebrat). In v teh skupinah z rabljenimi stvarmi je gruča nekih čudakinj, ki res, ampak res, ne znajo prebrati enega ubogega odstavka. Ali pa se jim ne da stisnit na »see more«, kjer je vse napisano, vse je izmerjeno, čisto vse je tam. Obljubim. Ampak neeeee, zakaj bi se ona mučila z nekim prebiranjem!? Rajši te klikne v zasebca, ali pa še hujše; začne razpravo prav tam, pod postom: koliko je pa številka? Koliko je pa notranja dolžina čevljev? Koliko je pa dolžina hlačnice? Koliko je pa obseg levega rokava majice?

Kaj ti zgledam, da mam preveč časa?

BERI. Če pa ne znaš, pa povej, pa me pokliči in ti povem.

No in recimo, da v enajstem poskusu prodaje naletiš na eno okej žensko, ki si je dejansko vse prebrala in ji je vse kul in bo vse vzela. Potem pa ti noče dat denarja vnaprej. “Ker je ona naletela že na nategovalke in ima slabe izkušnje.”

Pa dobro, kaj misliš, da ti bom paket za 50€ poslala kar tako? Pa ti verjela na besedo, da mi boš plačala, ko ga dobiš? Ker ja.. po povzetju tudi noče, ker je potem predrago.

Đizs.

In take te ponavadi res naserejo in ti jim pošlješ paket, denarja pa ne vidiš.

In vse to me je naučilo, da prodajam ali kupujem izključno od oseb, za katere sem prepričana, da so vsaj v okvirju normale. Nisem prezahtevna, res ne.

Samo bodi diht pa se normalno pogovarjaj pa preberi vse, kar ti piše, preden me zasuješ s 43 vprašanji o sestavi in merah ene uboge majice za 3 eure.

*Nisem sicer nameravala napisati 500 besed o tem, v mislih sem imela še kaj druga. Pa okej, če si nor, si nor. Bom drugič.*

 

2 Comments

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s