STARA, KO JEBE!

Včasih je to še najboljši odgovor.

 Ženske nasploh se tako ali tako že preveč sekiramo. Ker nismo suhe, visoke, ker nimamo svetlečih las, ker nam manjka nekaj, pa ne vemo kaj, ker delamo nonstop, pa nihče tega ne opazi, ker bi rade imele dan zase, pa ta dan nikoli ne pride na vrsto.

Preobremenjene z vsem, pa še vsakemu bi rade ustregle.


Zdaj pa pomnoži to s 1643 in dobiš MAMO.

Stokrat na dan se vprašamo ali smo dovolj dobre mame in se v istem dahu prepričujemo, da smo najslabše na svetu. Večinoma zaradi nekega norega razloga, recimo tega, da smo tamalemu oblekle dve različni nogavici. Grozno, res. Slabe smo, ker nismo skuhale dobre goveje juhe in bo zdaj konec sveta. Slabe smo, ker si dovolimo trenutke šibkosti in pogledamo stran, ko se otroci igrajo s kremo za roke. Res. Najslabše na svetu.

Kar pa ne vidimo, pa je to, da so naši otroci na varnem in toplem, obdani z brezpogojno ljubeznijo. Imajo vse, kar potrebujejo. In še več! Za njih bi naredile vse. Nihče ti ne more očitati, da se ne trudiš dovolj in da si slaba. Ker SE trudiš. Vsak dan znova. Se tega zavedaš? Veš, da ne smeš verjeti vsem popolnim prizorom starševstva in instagram slik, ki pričajo samo o enem – popolnem – materinstvu? To ni realnost.

Draga mama, prosim, ne se gristi zaradi razmetanega stanovanja in gore umazanega perila. Ne počuti se slabo, ker v miru piješ vročo kavo, medtem ko te izza vrat čaka polno korito posode.

Stara moja, KO JEBE.

Uživaj v materinstvu, še prehitro mine, da bi se obremenjevala s stvarmi, brez katerih bi se svet še vedno vrtel.

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s