FEMINIZEM ZA TELEBANE

O tem bi se moralo govoriti vsak dan, brati vsepovsod. Pa ne zato, ker sem sama ženska in nas poveličujem. Ne.


Zato, ker feminizem NISO samo kosmate noge in svobodno metanje modrcev v kot. Feminizem NI sovraštvo do moških. Feminizem NI mizandrija. Feminizem ne govori o tem, da smo ženske boljše od moških.

FEMINIZEM je enakopravnost vseh spolov.

To je feminizem. In feministi smo lahko vsi, tudi moški!

Kolikokrat sem že slišala očitke »ve feministke, ki sovražite moške« in podobno. In ja, ti očitki so v večini prihajali od moških. Ki jih NE sovražim, mimogrede.

Zakaj smo tako podvrženi lažem? Zakaj je kar naenkrat nekaj resnica, ker jo pač slišimo večkrat?

Kolikokrat se zalotim med razmišljanjem o modernem svetu, kjer se medicina in znanost razvijata kot gobe po dežju. Kjer vsak dan odkrijejo kakšno novo skrivnost vesolja. Kjer je že popolnoma normalno imeti doma robota. Pa vendar; še je vedno čudno, da ima ženska enako plačo kot moški. Da dobiva enake priložnosti. Da se ji pripišejo enake intelektualne sposobnosti?Žalosti me, da je večini še vedno normalno, da je ženska za štedilnikom ali z metlo v roki. Ali vedno pripravljena za posteljno akcijo. Zakaj, ker drugega ni sposobna? Tudi moški so lahko za štedilnikom in tudi oni lahko pometajo. Ne vem zakaj ne bi mogli? In tudi ženske lahko delajo 12 ur na dan, če to želijo. In se oblačijo po svoje, brez, da jih kdo ozmerja s »kurbo« in »klošarko«. Tudi one se lahko zabavajo z moškimi in jih drug dan ne pokličejo, pa še vedno ostanejo »frajerke« in ne kaj druga. Lahko se oblečejo v mini krilo, pa še vedno ne izzivajo posilstva! Tudi ženske so lahko direktorice velikih firm in so v tem še prekleto uspešne. Ni razloga, da ne bi bile! In seveda – tudi moški imajo vso pravico, da jočejo v težkih trenutkih, da pokažejo ranljivost. Da živijo življenje, kot ga sami želijo.

Vsi smo lahko vse.

ŠE vedno je vse polno nekih antifeministov, ki so prepričani, da ženska ne bo nikoli dovolj dobra, da se lahko kosa z moškim. Da ne sme imeti lastnega mnenja in da, če ga že ima, tako ali tako ni pravilno. Da si je zaslužila udarec od partnerja, ker ga je sama izzvala. Da si je zaslužila, da jo neznanec posili, ker je bila pomanjkljivo oblečena in pijana. Da lahko splavi nerojenega otroka izključno zaradi partnerjevega neodobravanja, čeprav si ga sama močno želi. Da je normalno, da pride po napornem delovniku domov in še vedno sama vse pospravi, skuha in pomaga otrokom pri domačih nalogah. Da ji lahko drugi diktirajo kako naj živi svoje življenje. Da se mora vsakodnevno podrejati normam in slediti navodilom, kako se morajo ženske obnašati in kako izgledati.

Da je edini logičen razlog, da ima spletno stran z imenom Carica Sveta, ta, da je naduta, egoistična in arogantna. Kaj pa če bi bila ta stran Car Sveta? Potem pa verjamem, da bi mu vsi ploskali za pogum.

Žalostno, ni? In to danes. V letu 2018.

Namen feministk ni vladanje svetu in zatiranje drugega spola. Njihov namen je izključno doseči enakopravnost vseh ljudi, ne glede na njihov izgled in telesne lastnosti. Se boriti za njihove pravice. In to je to; brez skritih načrtov, kako bomo zavladale in zasužnjile moške.

Feminist-Quotes-Emma-Watson.png

V svetu je mogoče za odtenek bolje jasna vsa ta feministična evforija. Pri nas pa še je to vedno tak bav-bav.

Še vedno pokasiraš zavijanje z očmi, ko rečeš, da si feministka. Ali feminist.

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s