PRAZNIČNO NAPSIHIRANA MAMA

V duhu prazničnega decembra bi rada vsem mamam nekaj povedala.

Ne se obremenjevat.

Ne zaradi daril, ki jih še nisi kupila, ne zaradi prazničnega menija, ki ga še sploh nimaš naštudiranega, ne zaradi pomanjkanja financ, ne zaradi pritiskov po popolnih »materialističnih« praznikih.

Pa kaj, če tvoja smrekica ne bo tako lepo okrašena, da bi jo s ponosom pokazala na Facebooku? Ne rabiš je. Lahko je samo vaša, nepopolno popolna, skromna, lepa.

Pa kaj, če letos pač ne bo možnosti za draga darila pod to skromno smrekico? Bistvo praznikov res ni v tem. Pa vem, da vsi to govorijo, ampak je res. In tudi ti to veš. Razumljivo je, da bi rada vse najlepše za svoje otroke, moža, psa, mačko, starše, tete, strice. Zato jim raje kot brezvezno, predrago, neuporabno darilo, podari čas, objem, poljub.

Pa kaj, če nimaš nove svetleče oblekice in visokih petk za praznovanje Novega leta! Verjemi mi, nizki čevlji so zlata vredni, sploh ob konzumiranju šampanjca; poleg tega pa svetleča oblekica? Pa daj no, bodi izvirna in ne bodi kot vse ostale.

Jaz sem bila včeraj zaradi vsega tega sranja pri zdravniku. In diagnoza: Preveč se sekirate, vse bo v redu.

In veš kaj sem naredila? Mož je šel v službo, Mila k babici, jaz pa sem ostala sama doma. Najprej sem vzela planer in v njega začela pisati vse, kar še rabimo za praznike, pregledovala reklame, kje je kaj v akciji in kaj bi sploh kupila ostalim. V glavnem, kako uro sem bila čist zmešana od organizacije popolnih prazničnih dni.

In potem me je minilo. Pa komu se da?! Zakaj bi jaz zdaj morala to delat? Ali res nimam drugega, pametnejšega dela? Ali je res to tako zelo pomembno?

Ne. V tistem trenutku mi je postalo popolnoma dovolj dejstvo, da bomo praznike preživeli skupaj. In to je to. To je vse, kar rabim. Samo brez stresa, prosim.

Tako sem se obula, oblekla in odpešačila 20 minut do prve trgovine (hja, tako je, ko si na »vasi«) po moko, Nutello in smetano. Upsi – pa še kaj 😉

20171214_152754-01.jpeg

Na svoje vprašanje »Ali res nimam drugega, pametnejšega dela?« sem si odgovorila z »Ja, imam – raje bom spekla palačinke.« In pri tem bom zagotovo bolj uživala, sprostila se bom, pa še za nagrado bom lahko pojedla nekaj sladkega!?

Lahko še omenim, da sem našla en recept za super tanke palačinke, kjer seveda ni pisalo za koliko oseb je. In dve uri kasneje sem še vedno imela vročo ponev in nekaj mase v posodi (nauk: če vključuje 500g moke, potem zagotovo ni samo za 2 osebi!).

Tako, da draga mamica! To, da smo decembra v stresu, je že univerzalno pravilo. Ko pa začneš čutiti ta pritisk, to paniko – pa se prepričaj, da bodo prazniki popolni samo v primeru, ko bodo vključevali umirjeno, nasmejano mamo in ne napsihirane časovne bombe.

VSE BO V REDU.

 

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s