HVALA ZA NASVET!

Dobro sem se držala zadnje dni. Malo zaradi neke čudne trebušne viroze, ki mi povzroča slabost VEDNO ko samo slišim odpiranje hladilnika, malo zaradi prehlada, ki me je dodatno zdelal in je glavni krivec za to, da sem bolj lena, leže na kavču in da mi dol visi za ostale. Dolgo tudi nisem nič kaj pametnega napisala, ker se niti nisem mogla spravit do računalnika in v miru kaj spesnit. Nočem, da moja strast postane breme.

Zato sem si vzela na izi, dala možgane na off, se poskusila spraviti k sebi z milijoni domačih zvarkov in na koncu seveda – preverjenimi farma velikani kot so aspirin, lekadol in še vse ostalo. Pasalo je, čeprav se nisem počutila najboljše.

In v tem času niti nisem polagala pozornosti na bedarije, nič me ni motilo, za vse mi je bilo vseeno, smilila sem se sama sebi, ker imam 37,6 vročine in že na pol umiram, vse drugo pa sem spretno ignorirala.


Seveda takšni dnevi pri meni hitro minejo.

Nekaj časa še poslušam blesarije, potem pa eksplodiram.

Atomske bombe zadnjih dni : NASVETI. Dobronamerni nasveti. Vsaj tako so mislili »nasvetodajalci«.

AAAAAAAAAAAAAAAAARGHHHH!

Pametovalci: “Sicer nimam otrok, ampak mislim, da imaš Milo premalo oblečeno (ji daješ preveč za jest, jo preveč razvajaš, je ne vzgajaš pravilno).”

UTIHNI. ZDAJ TAKOJ. Nimaš otrok. Konec. Nasvet preslišan. Ne vtikuj se v mojo vlogo mame, ker ne rabim pomoči. Res ne. Pomoč boš rabil ti, če še enkrat pisneš nekaj podobnega.

Zajebane znanke brez otrok: “Ti otroke preveč razvajaš. Ko bom jaz imela otroke, jih bom zelo strogo vzgajala. Moji ne bodo razvajeni.”

TUDI TI. UTIHNI. Se bova potem pogovarjale, ko BOŠ imela otroke in ko mi boš jamrala, kako je težko biti stroga mama.

Javni delilci svojega primitivnega mnenja: če mi že od hrane ni slabo, potem mi je od takih. Pa to so povrhu vsega še starši, ki se norčujejo iz ostalih drugače mislečih staršev. HALO?! Kar je za tebe normalno, še ne pomeni, da je za vse. In kar za tebe NI normalno, še ne pomeni, da dejansko ni. Preveč obsedeni z normalnim/nenormalnim. Ti boš naredil tisto, kar se ti bo zdelo, da je najboljše za tvojega otroka, jaz pa tisto, kar bo najboljše za mojega. Konec. Ni potrebe po javnem blatenju.

Potem so tu ločeni starši, ki so se pač odločili, da bodo otroke prepustili drugi polovici, sami pa uživali »samsko, svobodno« življenje. Otroke vidijo trikrat na leto – za rojstni dan, Božič in Veliko noč. Taki imajo največ za povedat. Pametni ko satan. Oni vedo popolnoma vse o vzgoji, psihologiji, otrokovem razvoju na tedne natančno, kaj je treba in kaj ni treba, kako je treba in kako ne smeš reagirat,… V glavnem, se razumemo? Vse vedo. Samo nekaj vsem vam; dajte vzet ves ta naštudiran material in ga usmerit vase. Ne obsojaj drugih, ker ne živijo istega življenja kot ti.

Če si se sam odločil, da ne boš prisoten pri vzgajanju lastnih otrok, potem absolutno nimaš pravice deliti nasvetov o vzgoji tujih otrok.

Tokrat brez esejskega zaključka, ker mislim, da ni potreben. Mislim, da nam je vsem jasno bistvo te objave.

Radi se imejte ❤

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s