MAMA, ME RAZUMEŠ?

Roke gor vse mame, ki se včasih počutimo, kot, da nas nihče ne razume.


Takoj, ko postaneš mama, več nisi samo ti. Nisi več tako samosvoja, morda celo egoistična. Bistvo tvojega življenja več nisi ti sama. Tvoje življenje so zdaj tvoji otroci.

Kakorkoli obrneš, v katerikoli situaciji VEDNO najprej pomisliš na svoje otroke. Ni več časa za vse neumnosti, malenkosti. To nekaj časa veselo laufa, sploh prve mesece.

Potem pa se samo naenkrat znajdeš v začaranem krogu, ko si nenaspana, nestuširana in tečna. Na vprašanje “Si srečna”, odgovoriš s “seveda”.

AMPAK.

Vseeno te nekaj muči.

Ne veš več komu se zaupati, niti nočeš delati drame iz neke čudne potrebe po sveže nalakiranih nohtih, ker si prepričana, da te ne bo nihče razumel.

Jaz te razumem! Mama, nisi sama! Kje so zdaj tiste samoumevne malenkosti in neumnosti?

Naj bodo to nalakirani nohti z novim rdečim lakom, naj bo to 1 ura telovadbe. Naj bo to skuhano kosilo, vnaprej pripravljena malica ali enostavna vroča kava. In takrat, ko ti manjka nekaj tako smešno preprostega, samoumevnega, s te muhe pač ne delaš slona. Pa je prav tako?

NE.

Takoj, ko se sprijazniš s tem, da boš pač od zdaj naprej pila mrzlo kavo (pustimo tolažbe, da je takšna za lepoto najboljša), da se boš tuširala takrat, ko boš utegnila in nič pogosteje, da že dolgo nosiš raztrgane zokne, ker ne utegneš v trgovino po nove, da pač ne boš več telovadila, da pač ne boš več en teden vnaprej pripravljala zdravih jedilnikov… si naje*ala.

NE sprijazni se s tem.

Ker takoj, ko nam prej samoumevne stvari postanejo po novem samoumevno nesamoumevne (kaj pa ta stavek..), se nehaš truditi zase. Kar nenadoma se pogledaš v ogledalo in se več ne prepoznaš. Veš samo to, da si mama. In da se ti to že na daleč vidi. Kje so čvrsta ritka, sijoča koža in dvignjene joške?! Mogoče jih v tem trenutku ni na spregled, pa nič hudega. To ne pomeni, da se moraš s tem sprijazniti in pozabiti nase.

Ti si še vedno tista simpatična, sexy, samosvoja ženska. Samo spomniti se moraš na njo. Ne glede na to, ali imaš otroka, mogoče dva, tri… Mogoče celo šest! Naj otroci ne bodo izgovor. Zaslužiš si vse malenkosti nazaj!!!!

V tem te bom vedno 100% podpirala, pa če te nihče drug ne bo. Drugi itak ne razumejo. »Kaj bi te ona zaj spet rada, sej pa ma otroka…..«

ONA BI RADA VSE.

In prav je tako. Ženske smo prekleto močne, sploh, če se med seboj podpiramo. Ustavi prvo mamico, ki jo zagledaš in se ji nasmehni! Reci, da jo razumeš. Si predstavljaš, da bi to nekdo naredil tebi? Pff, jaz bi imela polepšan cel dan, verjetno celo teden.

Vedenje, da te nekdo razume, je zlata vredno.


In kaj jaz rabim? Nujno en detox od vse svinjarije, ki sem jo zadnje čase zmetala vase. Nujno en hud pilates/jogo, ki ju bom izvajala vsak dan po vsaj 20 minut. To mi v tem trenutku zelo manjka.

Kaj pa tebi manjka? Naj bo karkoli že, prosim te… osredotoči se na to, postavi si cilj in trgaj, grizi, dokler ne prideš do tega. Razumem te, vem, da to potrebuješ.

Nikoli se ne sprijazni z dejstvom, da si zdaj pač samo še ena mama. Lahko si mama, lahko si izklesana  tekačica, huda šivilja, uspešna ustvarjalka, podjetnica,… ali pa samo mama, ki si vsak dan vzame 5 minut za sedenje v tišini.

Bodi več!

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s