MILA PIŠE: 2. ROJSTNI DAN

Danes sem se odločila, da bom jaz nekaj napisala. Veš, mami ima neko čudno stvar, ki ji pravi MIGJENA, in pravi, da ne more dolgo gledati v računalnik. Še telefon je dala na stran! Meni pa tudi pravi, da ne smem toliko cvilit, pa še novi boben in ksilofon mi je skrila, ker baje igram v previsokih frekvencah! Karkoli že to pomeni.


Danes sem se zbudila pred mamico in atijem. Nisem vedela kako ju naj prebudim, ker sem probala že petje Ringaraje, žgečkanje, tiščanje prstov v ušesa… Idej mi je počasi že zmanjkovalo, ko sem se spomnila na vedno uspešno brco v glavo. Tokrat raje atiju, ker ja… Mami migjena.

Ko sem to uredila, sem začela postajati lačna. Mami mi ob takem času ponavadi že pripravi kosmiče, danes pa je še kar trajalo in trajalo… In kar naenkrat mi je rekla, naj se usedem na stol, ker bom jedla. Ona pa še kar ni nič pripravljala ali kuhala! Ne razumem. KAJ bom jedla, mami, če nič nimaš?

Uau.. Veš kaj sem dobila? TORTO! Za zajtrk! Ne vem, s čim sem si to prislužila, ampak okej. Se ne pritožujem in zgleda, da nekaj že dobro delam. Potem sta mi začela peti precej znano pesem, ki gre nekak tak: HAPPY (težka beseda) TO YOU, HAPPY (res je težka)  TO YOU! Prižgala sta mi dve svečki, in mi končno dovolila, da ju lahko upihnem. Ker mami je zadnjič spet bila v Ikei in je domov privlekla goro svečk, pa do danes nisem smela upihniti niti ene. Tak da mi spet nič ni bilo jasno. Ali se jima je čisto zmešalo ali pa je danes res zelo poseben dan.

Potem sta mi povedala, da imam drugi rojstni dan. Še vedno ne vem za kaj točno se gre, ampak meni je super. Vsi mi vse dovolijo, torto dobim za zajtrk, piham svečke, nihče me ne krega, vsi mi nekaj nosijo..

Dobila sem svoje prvo PIJO (mami pravi, da moram napisati kolo), ki ga še ne znam voziti. Ne vem kaj je bilo narobe s triciklom, kjer sem lahko samo sedela, ati pa me je poganjal? Zdaj moram sama goniti pedale? Vso srečo, stara dva, letos še ziher ne. Je pa fajn, ko se usedem gor in me vsi vozijo po hiši.

Seveda smo se tudi potepali, ker baje ne znamo več biti cel dan doma in relaxat, kot to pravi ati. Mami je računala na to, da bom pred obiski še malo zaspala. No, pa nisem. Ker sem stara že dve leti in res ne rabim popoldanskega spanca (vseeno me je ob 16:30 zmanjkalo za dve uri). Pred odhodom sem se lahko sama oblekla in obula! No, ne sama. Sama sem si izbrala, kaj bom imela. Novo vijolično oblekco, črne žabice in modro-rdeče dežne škornje! Pa mamino veliko leseno verižico.

Ko smo prišli do babi, sem samo slišala prve besede oprosti, zamujamo, mila ni spala, mila je spala. Spet sem bila jaz kriva?! Kakorkoli, hitro mi je postalo vseeno, ker sem spet lahko pihala svečke in jedla torto.

Nekje ob 21:00 sem postajala vse bolj utrujena, ker je bil res naporen dan. Ponavadi zaspim komaj okoli 22:00 (baje bomo zjutraj vsi boljše volje, ko se ta moja ura prestavi na 20:00).

Pred spanjem sem objela mami, in ji nekako skušala povedati, kako zelo jo imam rada. Iz ust mi je uspelo spraviti le MOJA, MOJA. Ne vem zakaj, ampak dobila je kar solzne oči. Pa nisem mislila nič slabega! Stiskale sva se v veliki postelji, dokler nisem končno zaspala. Sicer se je nekaj trudila z idejo, da bi danes, ko sem res že prava punca, lahko spala v svoji postelji, ampak je kar hitro odnehala. Danes zagotovo ni dan, ko bom spala sama, in tudi za naslednje leto močno dvomim, da bom.

Ne vem, kaj me čaka jutri; mislim, da ne bo tako carsko kot danes, verjamem pa, da bom atija prepričala, da bova šla sprobat novo PIJO tudi na ulico. Mogoče bom lahko še kaj zaigrala na boben in ksilofon, ki mi ga je mami danes skrila.

Komaj že čakam!

Mala carica Mila

 

2 Comments

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s