NE ME FOPAT

Dajmo se malo pogovarjat o rabljenih stvareh. Ne vem al sem jaz čudna, al bi eni res še lastno slino prodali.

Jaz pač rada kupim tu pa tam kako rabljeno stvar. Ne kupujem rabljenih gat, kupujem pa kake komode, stole, pručke, večinoma torej stvari za dom.

V bistvu sploh ne vem, kaj je dejansko novega v naši bajti… Malo; preproge, jogiji, pa te stvari, ki jih pač »moreš« kupiti nove. Ostalo iščem na Bolhi, letgo, in na moji najnovejši obsesiji: willhaben.at! Če si Štajerka, ali ti pač ni problem vožnja do Avstrije, ti res priporočam! Jaz sem se še nemško naučila zaradi te spletne strani! V bistvu gre za »avstrijsko Bolho«, samo da so gor lepše stvari, pa dosti cenejše.


Najboljši oglasi na naših spletnih »bolšjakih« so mi tisti… s prastarim kavčem, po možnosti kakšna rdeče-zelena kombinacija, z očitno zlizanimi pojštri, verjetno tudi semensko tekočino na njih.. in ceno: 400€.

Pa koga ti zajebavaš? Plus tega, da so v opisu sami superlativi, od tega, kak je kavč odličen in neverjetno udoben in estetsko dovršen. JA, BIL!

Samo zato, ker ne zaslužiš na šihtu dovolj, ne rabiš folka fopat s takimi oglasi! Pol pa se še najde kaki čičo, ki mu je všeč ta kavč, ker ga spominja na otroštvo, in bo šparal 3 penzije, da si ga bo lahko kupil!

Pol maš naslednje oglase: Kupljeno v IKEI!!!! Ja o moj Bog, kupljeno je v Ikei? Z veliko začetnico?! Kaj si ti ja malo nor… to je kupljeno v Ikei… To pa morem met! Dajte no. Ne bi rekla, da bi bila Ikea butična trgovina z eno poslovalnico v celi Evropi. Pol bi razumela to gonjo za IKEO. Pa to še ni vse. Kupljeno v IKEI, pa še prodam za dvakratno ceno, kot dobite novo!!! Mogoče računa na to, da folk ne pozna Ikeinih cen, in izkoristi priložnost, da spet nekoga opali? Fuj te bodi.

Ne najdem več tistega oglasa, ampak ženska je prodajala tole posteljo: http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/S39006647/#/S39006647 , RABLJENO, samo okvir, za 250€. NUJNO PRODAM! Upam, da je nisi.

Svaštarnica!

Naslednji oglasi, zaradi katerih mi postane vroče, so tisti s »ceno po dogovoru«. Ne rečem, saj lahko naletiš na kakšnega normalnega, ki ti bo res dal stvar za tako ceno, kot boš predlagala. Ampak v ostalih 99% se pa VEDNO najde neki kreten, ki bi ti za 10 let staro jedilno mizo vzel 360€. Pa ni vintage, pa ni nič.

Napiši normalno ceno, pa roka. Če pa nočeš prodat, pa sploh ne piši nič!

Ampak najboljši so mi pa še vedno tisti… s kozarci. Šalcami. Priborom. Zavesami iz Moemaxa za 1 €. S spodnjim perilom. Z zokni. S 15 let starim živo zelenim šparovcem iz Abanke.

Prosim vas!!!!! Spakirajte v vrečo pa nesite v zavetišče, ali pa kamorkoli. KAMORKOLI.


Malo sem se spihala, zdaj pa samo še to: Tudi jaz sem že veliko stvari prodala na Bolhi. In to vedno v prvih treh dneh. Pa veš zakaj? Ker dejansko pazim na stvari, pa jih ne cenim previsoko. Verjetno dam vedno najnižjo možno ceno, pol pa me še keri lepo pogleda, pa mu še malo spustim. Ti samo pelji, pa uživaj. Volk sit, koza cela? Ne vem pa, kdo je zdaj tu volk, pa kdo koza.

Ne se fopat, prosim. Bodi pošten, ne prodajaj stvari za na odpad, raje jih podari – še veš ne, kako lahko nekomu že tisti grdi zelen šparovček polepša dan.

 

4 Comments

  1. Andrea

    Super zapis, vendar v poplavi takih čudakov je res težko ocenit, kdo je pošten in realen. Sama sem tudi vesela, ko gredo stvari naprej, in svojih stvari nikoli ne precenim, ravno toliko da ne dajem zastojn. Boljše kot da mi cote gnijejo v omari, če jih lahko kdo še ponosi.

    Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s