KAJ JE SREČA?

Ne, resno sprašujem. Kaj je zate sreča? Se kdaj zalotiš, da razmišljaš o tem? O bistvu življenja? O tem opevanem pojmu, ki ga ne moreš materialno ovrednotiti, pa vseeno označuje kakovost življenja? O sreči?

Si srečna?

Zame je sreča en skupek majhnih stvari.


Sreča ni v 1.500 euri na mesec (čeprav se jih res ne bi branila in bi mogoče bila še srečnejša, če bi lahko nonstop šopingirala do onemoglosti) in v dobrem avtu (mogoče bi pomagalo?) in novi, eko, bio hiši iz samih naravnih materialov z notranjo opremo, po meri izključno zate.

Sreča ni v 55-ih kilah na tehtnici, ni v velikih joškah in okrogli riti. Niti ni v gromozanski omari, ki v notranjosti izgleda kot izložba iz Zare, ne v super kondiciji, da lahko pretečeš maraton in še vedno najdeš energijo za tekanje za malčkom in zraven ne bruhaš, ne v obsednem zdravem načinu prehranjevanja, in ne v eni uri intervalnega treninga, po katerem te še dva dni boli vse – tudi tisto, za kar sploh nisi vedela, da imaš.

Sreča je v skakanju po lužah. Sreča je v tistem trenutku, ko zaslišiš glasen smeh svojega otroka.

MILA

Sreča je v eni epizodi Game of thrones, ki jo pogledaš v miru in tišini. Sreča je v deci refoška (kar je več, sem že na tleh-dobesedno),

URŠKA

v polurnem pillow fightu s celo družino, sreča je lovljenje otroka po stanovanju, sreča je dober zajtrk, sreča je kasnejše vstajanje ob vikendih (držim pesti, da pri tebi to uspe – pri nas še ne), sreča je v dobri knjigi, sreča je, ko po petminutnem skrolanju po facebooku naletiš na moj post, sreča je v dobri šminki, ki skrije dejstvo, da že 3 dni PMS-iraš, sreča je v požirku vroče kave, sreča je v čokoladi, sreča je v brokoliju (s tem se zadnje dni tolažim).

Sreča je, ko te otrok objame. Ko ti zjutraj reče DOBLO JUTLO, MAMI. Ko si obuje dežne škornje, nadene čelado in tako skače po hiši in se igra. Sreča je zaspati z otrokom.

Sreča je poljub moža. Sreča je, ko v tišini ležita na kavču in gledata TV. Sreča je v ljubezni, v šopku vrtnic, v novi vazi.

Sreča je v družini. Sreča je v prijateljih. In če imaš res srečo, se ti dvoji v svojih vlogah prepletajo.

Sreča je v srečnih starših. V srečnem bratu, sestri. Sreča je, ko vidiš druge ljudi srečne. Ko jim uspe nekaj, za kar si prizadevajo že dolgo. Ko delajo to, kar jih veseli.

Sreča je v poštarju, ki ti pravi čas prinese Lidlov letak, da ja ne zamudiš akcije otroških oblačil. Sreča je v razumevajoči prodajalki, ki te ne gleda postrani, ko se tvoj otrok uleže na tla trgovine. Sreča je v dobrih sosedih, prijaznih ljudeh.

In najpomembneje? Sreča je v srečnih otrocih. V lepljivih tleh (ki si jih ravnokar pomila),

M+U.jpg

razmetani kuhinji, porisanih stenah, počečkanem planerju, umazanih majčkah, čokoladnih prstkih, peneči kopeli, polni igračk, v glasnem petju pesmic, hihitajočem lovljenju in skrivanju, zabavnem igranju s kockami, blatnih škornjih in sladolednih sledeh okoli ust.


MILIKA.jpg

Brez tega je popolnoma nepomembno ali imaš novo hišo, dober avto, trendi omaro in okroglo rit.

Otroci so pri mamah vedno na prvem mestu.

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s