OTROK: TEORIJA VS. PRAKSA

Je že jasno, o čem bo govora, ne? Zagotovo mi že kimaš, pa četudi nisem napisala niti prvega stavka.

Meni je ful zanimiva ta razlika med teorijo in prakso. No, glede na to, da sem študirala en zelo praktičen predmet, mi je že od začetka študija jasno, da se teorija ne more enačiti s prakso. Itak, da ne.

Ampak da sta si tako zelo različni, pa tudi nisem vedela.

Gremo na hitro skozi najbolj odmevne primere.


ROJEVANJE

#PRED PORODOM

Kupila sem vse možne pripomočke in izdelke, za katere pravijo, da učinkovito vplivajo na tanjšanje materničnega vratu in lažjo porodno izkušnjo. Od tega, da sem se nalivala s čajem malinovih listov, do masaže presredka, do zobanja vsaj petih datljev na dan… Pa verjetno še kaj, kar sem uspešno potlačila.

#MED/PO PORODU

A TI MENE ZAJEBAVAŠ? MALINOVI LISTI MOJ K****! KJE SO ZDAJ TI POZITIVNI UČINKI????!!!!!! KJE JE TANEK MATERNIČNI VRAT?! KJE JE HITER POROD???!! KOGA NAJ TOŽIM?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No, nekaj takega. Nič ni pomagalo. Še epiduralne nisem dobila, ker seveda.. Maribor. Na celotno izkušnjo pa je zelo pripomoglo dejstvo, da je na meni vadil bodoči doktor, ki ni znal šivati.


SPANJE

#PRED PORODOM

Itak, da ne bom kot ostale mamice, ki pravijo, da nič ne spijo. Zakaj pa ne bi spali? Seveda, da bomo! VSI! CELE NOČI!

#PO PORODU

Samo to bom rekla; KAVA. KER JE ZA VINO ŠE PREZGODAJ.


USPAVANJE

#PRED PORODOM

V mislih sem imela večerne pravljice za lahko noč, petje pesmic, božanje in umirjeno dojenje. Kot v filmu.

#PO PORODU

V praksi se večerne pravljice zamenjajo z večernim pričkanjem, da je treba obleči pižamo in ne nove rožaste legice. Petje pesmic se zamenja z zverinskim dretjem besede »NE«, božanje postane vlečenje za lase (ona mene, ne jaz nje!), umirjeno dojenje pa nadomesti divje dojenje; obračanje kot vrtavka in istočasno lovljenje zize.


OTROŠKA OPREMA

#PRED PORODOM

Po tisočem vprašanju moža: »Si prepričana, da to res rabimo?«, sem mu odgovorila z »Absolutno« in kupila še tretji ležalnik. Imela sva vse; nov, lep, moderen, hip, trendi voziček, avtosedež, isofix, tri ležalnike, štiri igralne podloge, da ne govorim o cotkah – vse vemo, kakšne smo. V glavnem imeli smo svega i svašta, po mojem bi lahko imela 4 otroke in bi opreme še vedno bilo dovolj za izvoz.

#PO PORODU

Nekako se je izkazalo, da je večino stvari prenaglo kupljenih. Ok, voziček je že fajn imet. Ampak verjetno bi vzela kakšnega rabljenega, ker se novi zelo hitro popraskajo in po prvem tednu niso več tako novi, lepi, moderni, hip in trendi. Avtosedež in isofix? No, tu zagotovo ne moremo šparat. Res ne. Varnost na prvem mestu! In ja, še enkrat bi kupila isofix, ker res olajša marsikatero stvar. Ostale stvari pa… Kakor komu. Mila se ni veliko igrala na podlogah, ampak vsepovsod drugje. Ogromno sem jo imela v naročju, za kar pa ne potrebuješ nove otroške opreme. In tudi cotke; verjetno sem kupila 3x preveč. Res ni potrebe po kompliciranju, čeprav dobro vem, kako dober občutek je, ko nakupuješ nove, lepe stvari za svojo malo štručko.


KVALITETEN DRUŽINSKI ČAS

#PRED PORODOM

Razmišljala sem, kako bo. Kako bomo vsi skupaj, objeti, s psom na postelji. Vsi se bomo cartali, lupčkali. Preživljali bomo ure kvalitetnega družinskega druženja, v mirnem in spokojnem okolju.

#PO PORODU

Še zdaj se trudim za to, res se. In ko nam recimo uspe, se uležemo vsi trije za 10 minut, ati tako ali tako zaspi pred Milo, po desetem obračanju okoli svoje osi, zaspi še Mila. Jaz pa sem spet tam, ko se počutim kot cota, ampak imam v glavi še 101 stvar, ki jo moram urediti. Aja, in pes? Nič več na postelji. Enkrat mi je zaspala na nogah in zjutraj nisem mogla vstat. Potem pa sem dojela, da imamo 30-kilskega pitbula in ne pekinezerja.


Temu postu skoraj definitivno sledi še nadaljevanje, ker je takih primerov res ogromno.

Radi se mejte

 

4 Comments

  1. MojLajf

    🙂 🙂 🙂 :)…..resnica, sam si pa dobra, res. jaz sem jedla, se smejala in hodila na šiht. Samo širša sem postajala in težja hahaahah. In že takrat imela hude pomisleke, predvsem na a to res rabim – in nisem kupila, pa tudi rabila ne. Tako da vse bodoče mamite. To je gola resnica kar tukaj piše! ❤

    Liked by 1 person

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s