SPIMPANA MAMA

Res je, moje slike ni v slovarju ob besedi UREJENA, se pa trudim, okej?

Moj vsakdan zagotovo ni urejen – ne v organizacijskem smislu, kaj šele v lepotnem.

Zadovoljim se z najkicami, trenirko in neko čudno skulpturo na glavi, ki ji optimistično pravim figa. In to je dovolj. Valda, komu se pa da?

Verjetno si predstavljaš mojo reakcijo na povabilo na Blogsi (konferenca podjetij in blogerjev), ki se je odvijala prejšnjo soboto. Moj odgovor ni bil JA, NE, NE VEM, ampak KAJ NAJ OBLEČEM?!

Poleg vseh ostalih stvari, zaradi katerih bi se lahko sekirala, recimo; kako pristopiti do podjetja, kako narediti dober prvi vtis, kako očarati prisotne, kako kljub svojim težko krotečim ostrim izjavam ostati vljudna in prijazna.

Ma ne, to bom že zmogla.

Jaz se sekiram zaradi outfita. V omari itak nimam nič – ne »nič pametnega«, ampak dejansko nič. Jasno je bilo, da me čaka konkreten šoping ali pa lahko kar takoj odpovem vse in se zlažem, da sem zbolela.

Valda sem šla v šoping. Najprej sem poskusila v Avstriji – v Zari bom našla vse! Če pa ne v Zari, pa fix v Primarku.

Že po poti tja sem si vse splanirala, kam bom vse šla, do kolkih bom šopingirala, kdaj bom šla domov,… Vse je štimalo.

Ko sem se parkirala, sem najprej ugotovila, da sem na popolnoma drugi strani nakupovalnega centra, in ker mame zmoremo vse, sem šla peš svoji usodi naproti.

Mislila sem, da so te trgovine na kupu, ali pa vsaj v istem barvnem sklopu Seiersberga.

MISLILA.

Ko sem pol ure iskala Zaro in na koncu dojela, da se vrtim v krogu IN da je Zara zaprta zaradi prenove, sem se vdala, usedla na klop in pojedla čokoladni rogljiček. Če že ne druga, čokolada mi bo vedno stala ob strani!

Nekako sem se pregovorila, da bom definitivno imela srečo v Primarku. Ne bom zgubljala besed o tem, kako dolgo sem ga iskala, ker nimamo toliko časa.

Katastrofa. Tu ni nič zame. 2 različna vzorca na 37ih modelih srajc. Hlače? Jih ni? Oni mislijo, da so hlače samo kavbojke in nič drugega? Neke črne, kao elegantne sem našla, pa si v garderobi hitro premislila, ko sem začutila ta poliester. Mogoče je do zdaj že jasno, da sem ženska s prevelikimi pričakovanji.

Kakorkoli že, vseeno sem nekaj kupila – pižamo in termofor.

Popolna kombinacija za biznis dogodek, kajne?

Na poti do avta (ki je trajala predolgo) sem imela čas razmisliti o vsem skupaj in se malo zasmiliti sama sebi.

Cel dan mi je šel, jaz pa bom privlekla domov zeleno, jungle pižamo in rdeč termofor.

V avtu sem si navila radio do konca, in se ob drugem refrenu I GOT NO ROOTS odločila, da poskusim še v Mariboru kaj najti. Logično bi sicer bilo, da bi to najprej naredila, ampak… jaz in logika? Ne.

Po enem dnevu pavze, sem res štartala še v Europark, kjer sem v Zari našla vse. No, hlače in srajco. S čevlji se bom obremenjevala pozneje.

Oziroma čez tri sekunde, ko sem že klicala prijateljico, če ima v svojem ogromnem arzenalu čevljev in dodatkov, kaj viška.

Tako mi je posodila najlepše čevlje na svetu – čeprav so mi bili preveliki za celo številko, me to ni ustavilo. Za lepoto je treba potrpet, blablabla, te fore.

Okej, imam vse. Torbico mi je tudi kar sama ponudila, ker je itak vedela, da o njej še sicer ne razmišljam, bom se pa vsak čas spomnila, da nimam nobene pametne.

In ko sem se že skoraj prepričala, da sem pripravljena na soboto že v sredo, sem se spomnila na makeup. In frizuro. In nohte.

Res imam srečo, da imam tako dobre prijateljice, ki me kljub moji prošnji, da pridem na ličenje že ob 7:00 zjutraj, niso odslovile in zbrisale s Facebooka. Prava prijateljica je namreč tista, ki se bo čez vikend vstala dve uri prej kot ponavadi in ti nakodrala lase.

BAM! Pa sem jo končno le zagledala v ogledalu: urejeno mamo.

20170826_163035

20170829_144636-01

Na koncu sem se res spraševala, zakaj sem delala tak halo zaradi nekega imidža; pa sem vseeno prišla do ugotovitve, da se je splačalo.

V trenirki in s figo me ne bi nihče resno jemal.

Kakor plitko se že sliši; tudi če še nisi uspešna, se vedno obleci, kot da si! Zrihtaj se, bodi urejena – pa čeprav to ni tvoj vsakdanji look. To ti bo dalo tisti kanček samozavesti več, ki ga tako nujno potrebuješ, da narediš najboljši prvi vtis.

 

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s