MAMA NA DOPUSTU

Saj vem, da je ta naslov totalno zbrcan mimo žoge. Mislim, kdaj pa je mama na dopustu? Nimam pojma, če pa slučajno ti veš, pa mi le napiši!

Trenutno imam 1 uro sprostitve – Mila je končno zaspala in mati že ima v naročju drugega otročka – leptop. Vmes, med ležanjem na blazini sredi morja, sem malo razmišljala, kako se je vse spremenilo, odkar sem mama. Tudi dopust.


Prej mi je bilo vse tako samoumevno; da bom šla ven, da bom spila par koktejlov (alkoholnih, prosim), da se bom vsak dan uredila, si zlikala lase, se naflocala vsaj z maskaro in šminko, si obula visoke pete, navlekla nase najbolj ozko obleko in žurala do jutranjih ur.

Na plaži bom poležavala kot nasedli kit, v morju bom relaxala na blazini ali na kakšnem ogromnem napihljivem flamingu, pila bom pivo, brala bom dobro knjgo, dol mi bo viselo za ves svet. Mogoče bo padel celo kak “sex on the beach”.

Zjutraj se bom vstajala takrat, ko bom hotela, v miru se bom sestavila skupaj, ob vroči kavi, svežih rogljičkih in slastnih figah. Prilagajala se bom samo in izključno sebi in si vzela čas tudi za lakiranje nohtov in mazanje z marmelado za sončenje.

Zdaj pa smo tam. Sanja svinja kukuruz.

A kukuruza nema.


Zdaj sem na dopustu s skoraj dvoletno, očitno hiperaktivno (sploh, ko ji ati da še zadnji košček čokolade), jezično, trmasto šefico, ki ima vse pod kontrolo. Ona je center mojega vesolja. Prilagajam se njej in samo njej. In to naravnost obožujem!

Zjutraj se vstanem takrat, ko ona tako reče – ali še bolje; ko brcne v glavo. Kavo sicer pijem, a bolj proti popoldnevu, in tako, kot je moderna za morje – ledeno (ne po lastni želji). Svežih rogljičkov žal ni, ker je zajtrk zame vse tisto, kar Mila pusti. Danes sem poskušala sadje, ovsene kosmiče in 2 kosa ptujske posebne. Še zdaj se mi spahuje. Slastnih fig tudi ni, ker se mi ne da pešačiti in iskati pri katerem sosedu bi jih lahko dobila. Nohte sem si nalakirala nekje 2 tedna nazaj, tako, da bodo še zdržali kak teden. Edina marmelada, ki jo premorem, pa je tista, ki jo bom jutri pojedla za zajtrk, ker Mili ne bo dobra.

Sicer mogoče res zgledam kot nasedli kit (recimo s kakšne “ritne” perspektive), pa vseeno ne poležavam na plaži. Na blazini se sproščam nekje 5 minut, dokler še lahko ati hendla tamalo. Takoj, ko zaslišim prvi krik, ali pa enostavno “mami”, zaženem motorje in sem čez sekundo že veni. Ogromni flamingo letos ni član naše družine, in verjetno še nekaj časa ne bo. Posvojili ga bomo nekje čez 3, 4 leta. Kar čakaj na nas, dragi Pinky, ne bomo te razočarali! Piva ne pijem, ker sem po njem ali zaspana ali pa pijana. Nič od tega ni dobro za mamo na dopustu! Knjiga, ki jo trenutno berem, nosi naslov “Enci Benci”, in vedno se ustavim na isti strani in znova in znova prisiljeno prebiram eno pesmico; “Jaka Tobaka pod mostom koraka, sreča medveda, mu v hlače pogleda.” Res presežek letošnjega literarnega nabora. Tisto, kar mi pa dol visi, pa več ni ZA CEL SVET, ampak nekaj drugega. Če si kdaj dojila, me verjetno razumeš. Glede  “sex on the beach” pa le to, da je precej dober koktejl. Seveda brez alkohola.

Večer mine v podobnem “mama ritmu”; ko rečem, da grem ven, mislim na teraso – seveda, ko Mila zaspi, glede urejanja lahko rečem samo to, da maskare in šmink niti nimam zraven, likalnik je že davno pogubljen, visoke pete mi povzročajo vrtoglavico, ozke obleke pa slabost.
In žur do jutranjih ur? Seveda! Če pod to spada kung fu z dveletnico, ki si skuša priboriti kar največ prostora v postelji, potem ja. Žuram na hard vso noč. Vsako noč.

In četudi nimam možnosti relaxiranja kot včasih, mi je pa nekaj blazno všeč pri tem, kako se je vse skupaj odvilo. MAMA na dopustu. MAMA. Ne več punca.

AMPAK MAMA.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s