STRAH IN TREPET OGLEDAL

Mati debela ali mati vesela?

Mati tečna ali mati srečna?

Mati, malo manj jej,

mati, malo več štej,

sklec, trebušnjakov,

izpadnih korakov.


Poletje je tu, jaz pa se še vedno tresem. Od povešenih suhih sliv do strijastega šlaufka do celulitnih bedrc. Včasih sem imela še vsaj nekaj prostora med stegni. Dobro no, postavila sem se res izredno natančno, napela mišice, nekak zarotirala noge in voila – thigh gap se je prikazal.

Zdaj? Ha ha ha, no zdaj je postal neverjetno sramežljiv. Sicer ne vem točno kaj hudega sem mu storila, ampak se je skril. In ga verjetno še kar nekaj časa ne bo na spregled.

Ko sem imela v spalnici še 2metrsko ogledalo, še je šlo. Pač vsake toliko sem se malo prečekirala pa si rekla »Opa mami, malo zmanjšaj OH, malo povečaj švicanje, pa bo.«

Pa sej ne, da krivim ogledalo, ki ga več ni. No, mogoče čisto malo.

Je pa res nekaj; najlažja sem bila vedno v obdobju stresa. Pač nimaš apetita, nimaš volje, stresiraš se na kubike, ješ ne, piješ mogoče, švicaš pa na polno.

Tako da, če moram izbirati med stresom in par kilami več; izberem to zadnje.

Pred par meseci sem poskušala tudi LCHF prehrano, in je kazalo zelo dobro. Pa dojila sem, pa je še to pomagalo.

Zdaj pa pač poskušam sladoled na 101 način, večinoma borovnico, ker je kao zdrava izbira in se tolažim, da ni nič hudega, če maznem to eno kepico. Ki roko na srce, ni ena »kepica«, ampak konkretna kepa. Poskušam hitro pripravljene zadeve, kot so kruh in nekaj čez. Sadje? Ajde, če je narezano in pripravljeno, drugače že spet nimam časa.

Priznam, da se v tem trenutku ne bi mogla vrečt v kopalke in odkorakati na bazen ali na plažo. Ja, delno so krivi tudi moji očitni medvedji geni, ki so opazni tudi po natančno izvedenem britju ali depilaciji.

Krivim tudi trenirke, ki so hudičevo seme hujšanja.

Elastika je pač elastika, veš? In medtem ko mi je trenirka še vedno povsem lepo prav, me kavbojke tiščijo na mestih, na katere sploh mislila nisem. Ali pa oversize majice. Halo, no! Vse še vedno lepo prav (mogoče ne več tako oversize, ampak bolj normalsize).

In hormoni. To, da me 1 teden na mesec muči PMS, ki je izredno vztrajen in enostavno mora dobiti svojo dozo čokolade, nič ne pomaga. In pol 5 dni krčev in zvijanja, ki jih blažim s sadno solato. S sladoledom in smetano. In potem dva tedna normalnega življenja, če le imam srečo. Neredni cikel je katastrofa v tem primeru.

Se sekiram?

Carica se ne bi, ampak jaz nisem vedno Carica. Sem pač ena Urška, ki je trenutno v tistem obdobju, ko ni preveč navdušena nad svojo podobo v ogledalu. Kar sicer ne pomeni, da bo čez en teden isto. Mogoče bom takrat ful vesela, da sem takšna, kot sem. Hormoni so včasih pravi blagoslov, ti povem.

Zdaj pa grem na zaslužen sadni krožnik, ki obljubim, da ne vsebuje sladoleda ali smetane.

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s