JUHUHU, SELIMO SE!

Zakaj ne pišem tako pogosto kot prejšnji teden? Ker NIČ ne delam tako pogosto kot prejšnji teden. Razen ene stvari – SELITVE.

Nekako sem pozabila tudi na zlatih 5 obrokov dnevno, na dovolj tekočine, na dišeče in umite lase. In tudi na umirjenost, »laidback« življenjski stil in črnogorske tolažilne stavke v smislu – če ni šlo danes, boš pač jutri.


Ahhhhhhhh!

Saj bo, vse bo, ne skrbi, vzami si ga na izi, skuliraj se, čiliraj, čilni malo pod orehom, hodi bosa, vleži se na visečo mrežo, uživaj v sončnem pogledu.

To zgoraj je moj sicer zelo agresiven, skuliran alter ego, ki si res jemlje vse ful na izi. Še preveč. In njega v tem času žal ne morem poslušat.

In potem poslušam tega: zdaj takoj vse porihtaj, zdaj takoj vse spakiraj, zdaj takoj preseli celo stanovanje po miniaturnem liftu iz 6. nadstropja v hvalabogu precej velik avto, in čez 10 kilometrov vse jovo na novo prenesi v tvojo novo lepo hiško. ZDAJ TAKOJ ALI PA BO KONEC SVETA.

Vidiš, s čem se moram ubadat?

Ne vem zakaj me niso mogli naredit take, da bi imela ravno dovolj obeh egov in nobenega preveč. Nešto između, pa roka. Zakaj?!!!!!!!!!!!

Ampak ker jaz ne bi bila jaz, če se mi ne bi en dan totalno fučkalo za vse, naslednji dan pa crkujem od sekiranja in cela živčna pakiram stvari v škatle, ki mi jih je prijazno podarila prodajalka iz Mercatorja.

No, bistvo moje objave do zdaj: SELIMO SE!!!

Selimo se izven mesta, pa še vseeno ne predaleč – še vedno bom imela trgovino precej blizu, lekarno in ekološko tržnico (baje no), zdravnika, salon keramike – ne vem zakaj je to pomemben podatek?, ampak ja – ostajamo v civilizaciji.

Sicer naša hiška trenutno izgleda precej utrujeno, ker je obdana z malenkost preveč drevja in je malenkost preveč zasuta z vsemi stvarmi, ki so se do zdaj v njej zbirale. Je pa naš nov dom, za katerega smo v prvem trenutku vedeli, da je popoln za nas.

Mogoče me ravno zaradi tega, ker še ni v takem stanju, da bi tam lahko spali, malo stiska. Selila sem se že uf… velikokrat v svojem življenju in če sem se kaj naučila je to, da nikoli nimaš dovolj časa za vse. Tokrat res upam, da nam bo uspelo brez prevelikih zamikov in zamud in najpomembneje – brez hudega stresa.

No, pa da malo omilim vso to sekirancijo o zamudah, delu, šraufanju, pleskanju… Včeraj mi je moj dragi možek dal zeleno luč, da nabaviva meni najlepšo pečico na svetu. In ja, to mi je polepšalo dan, teden, mesec in verjetno tudi leta prihodnosti, ko bom kao jaka gospodinja in bom pekla mafine, torte, pite, musake, lazanje, pice… Ha ha ha ha.

Sej ne pravim, da ne bom. Ful bom pekla, pa ful bo dobro! Samo verjetno ne vsak dan. Žal nikoli ne bom TISTA mama, ki ima vse to porihtano in dnevno da na mizo nekaj iz pečice za kosilo in nekaj iz pečice za sladico. Ta vlak je že zdavnaj odpeljal in niti ne upam na to, da se bo kdaj vrnil po mene.

Kakorkoli že, pečica bo lepa, to je dejstvo.

Ker smo vedno do zdaj ful komplicirali s tem, da je vse bili tipi topi, preden smo se kam preselili, sva se zdaj odločila, da to spremeniva. Zaenkrat sva se odločila, da zrihtava kuhinjo – za katero res komaj čakam, da se postavi, ker je točno taka, kot sem si jo želela. Spala bova zaenkrat na jogiju, omare tudi ne bova imela nove, v dnevni sobi sploh še ne vem kaj bo – verjetno kak manjši kavč in vintage kos pohištva.

Prioriteta mi je, da Mili urediva lepo sobico – njeno zatočišče, ostalo bo pa že. Vem, da bomo tokrat tukaj ostali in da imamo čas. Komaj čakam na to, da si uredim kako starinsko omarico – malo pobrusim, pobarvam. Da sproti urejam dom, da bo poln pozitive, duše, veselja, smeha in sreče.

To je najpomembneje. In poleg tega, da se zavedam, da bo še kar nekaj izzivov, preden bomo dejanski tam prespali prvo noč, že čutim tisto olajšanje, ko mi več ne bo treba skrbeti ali smo zares doma ali samo mimogrede v nekem stanovanju.

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s