APLIKACIJA: BODI BREZ

Saj ne vem, ali sem res malenkost bolj občutljiva v teh poletnih mesecih (čeprav še niti ni poletje, pa že dihat ne morem) ali res tehnologija presega že vse meje zdravega razuma, kmečke pameti, normalnih odnosov in preproste brezpogojne ljubezni?


Pazi zdaj to; aplikacija za dojenje. Otroka daš na joško, v istem trenutku zagrabiš telefon, zaženeš aplikacijo in stisneš en gumb, ki začne merit čas. Če stisneš gumb na levi, pomeni, da tokrat dojiš na levi strani, in obratno. In namesto, da bi gledala svojo malo, najlepšo štručko, kako te neverjetno ljubi, kako uživa ob tem, da je v tvojem naročju in čuti tvoj utrip srca… ti buljiš v telefon in šteješ sekunde.

Aplikacije za hranjenje. Da bo ja vsem popolnoma jasno, da je tamali jedel ob 7.43 in da ne SME jesti prej kot ob 10.43. Ker mora jesti na 3 ure. Ker je aplikacija tako rekla. In to isto aplikacija si lahko naloži tudi tvoja mama in si jo sinhronizirata, da bosta obe na tekočem. Fantastično.

Aplikacije za vsebino pleničk. Zjutraj je imel svetlo rjav kakec z rumenkastimi toni, popoldan svetlo rjav z zelenkastim pridihom, zvečer pa samo svetlo rjav, ampak zelo smrdeč.

In tega je na tone. V bistvu si lahko naložiš aplikacijo za vse, kar si zamisliš. Pa dobro, glede na to, da blogam, sem seveda tudi sama uporabnica takšne in drugačne tehnologije, na mojem telefonu pa se najde kar nekaj programčkov in appov.

Pa priznam, da prevečkrat pogledam na telefon in se brzdam, da je tega vedno manj. IN nimam vseh teh starševskih aplikacij. Kaj bi šele bilo, če bi jih imela!?

Ne vem, zakaj si ne zmislijo že enkrat programa za zdravo kmečko pamet?! Ali pa aplikacijo – Logična sklepanja v materinstvu. Mogoče kakšno igrico, kjer treniraš kako najhitreje zbrisati ves balast in reči NE pametnjakovičem?

Verjetno je nekako logično, da kot novopečena mamica pač zaupaš nekim »strokovnim« programčkom, ker se ti zdi, da ne znaš biti mama.

ZNAŠ.

Ne rabiš tega.

Tvoje telo se je 9 mesecev  pripravljalo na to, da boš mama. Veš več, kot si misliš. In četudi nečesa NE veš, boš hitro pogruntala. Zaupaj sebi, ker zmoreš.

Zbriši to novodobno ****** in se raje posveti čemu drugemu.

Edina aplikacija, ki jo resnično potrebuješ, je tvoje srce.

Občuti bližino, občuti prave, pristne občutke. Zamisli se, kako zelo srečna si, ker imaš svojo mini kopijo poleg sebe. Ugotovi, kaj je bistvo življenja.

Samo sprosti se. Zadihaj. Odvrzi odvečno breme. BODI BREZ.

In ne izgubljaj dragocenega časa s tem, da v telefon vpisuješ ali je danes zjutraj bila plenička barve sonca ali barve gorčice.

2 Comments

 1. MojLajf

  Oh ja. Sem jo zagledala ze nekaj let nazaj. In z grozo ugotovila, da se jo zelo poslužujejo. APP APP APP APP za vse.
  A tudi kako naj se sexa je APP pa kdaj naj ehh ne bom izpadla vulgarna.
  Naj še otroke APP uspava in jim bere pravljico. Naj mu kar takoj kupijo tel za 1000€ da bo dobra nadomestna mama,ker bo vse APP podpiral.
  Iijojjjjj 😣😣😣😣

  Všeč mi je

 2. URSULA

  Vidim, da tudi tebi to pride do živega! Vse v mejah normale, ko pa enkrat začnemo pretiravati, pa več ni kul. Pri vsem je tako. Pri tej tehnologiji pa mi je res škoda, da lahko pride tako daleč, da nekateri več ne vidijo svojega otroka 😦

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s