TI, POPOLNEŽ, TI.

Odkar blogam, sem naletela na marsikatero opazko, kritiko, veliko pohval, pozitivnih besed in tudi nekaj odzivov češ, “nisem vedel, da si tako nesramna, ko pa si v živo tako prijazna in pozitivna”.

Joj, v rit se vgrizni.

Res al kaj? Nesramna? Se ti zdim nesramna? O moj bog, potem iskreno upam, da smo prav vse ženske »nesramne«, če to pomeni, da povemo svoje mnenje, smo kritične in si ne dovolimo, da nam že najmanjše sranje pride do živega.

Pop art woman with open mouth

Se iskreno opravičujem, če nisem »navadna gospodinja«, ki ji je prioriteta vedno pospravljena in čista hiša, kosilo z najmanj dvema prilogama, vsakodnevna peka pit, narastkov in zavitkov, in preslišane opazke in pretvarjanje, da je najbolj popolna ženska na svetu, brez lastnega mnenja. To zame ni lajf, in ga tako tudi ne bom živela.

Trenutno imam dnevno v razsulu, dlake so prerastle mejo dovoljenih gramov na kvadratni centimeter (pomlad je super, ampak pasjih dlak je ogromno), otrok spi, jaz pa s temi mislimi vlivam svojo dušo na papir. Kao. In pol prideš ti s svojimi obsojajočimi pogledi, češ, nimaš pospravljeno.

In sem takoj slaba mama. Ker nimam pospravljeno. Ker nimam dišeče kopalnice. Ker nimam na štedilniku treh polnih piskrov. Ja valda, ker sem slaba mama.

Ne, dragec. Sem dobra mama. Najboljša svojemu otroku. In to, kako pospravljam ali ne pospravljam svojega stanovanja, kako kuham ali pač ne kuham in kako dišavim ali ne dišavim svoje kopalnice, ni tvoja stvar.

Ti, popolnež, ti.

Vrni se domov v svoj mehurček popolnega življenja in pojej še tisti kos jabolčnega zavitka, ki ga je samo zate spekla mama. In nato odidi v zgornje nadstropje v »svoje stanovanje« in jamraj kako so vse moderne ženske trčene v glavo in prosi Boga, da ti čimprej pošlje eno fajn gospodinjo, ki ti bo delala otroke in skrbela za hišo.

Mislim, da so ravnokar klicala 60-ta in želijo, da se vrneš.

Ne rabiš Boga, rabiš samo zdravo pamet. Brcni se v rit, zalaufaj ta mlinček v glavi in se zgani! In ko boš živel na svojem, plačeval svoje stroške, avto, hrano, bo prišla tudi ONA. Takšna, kot jo rabiš. Takšna, ki te bo pribila na realna tla.

Priznam, da imam pač nizek prag toleriranja idiotov.

Že odkar pomnim, je tako. Kar se absolutno ne enači z nesramnostjo. V življenju sem spoznala kar nekaj nesramnih ljudi, in ti zagotavljam, da sama to nisem.

Žalostno je dejstvo, da je zaradi odkritega načina komunikacije nekdo označen kot nesramen. Meni se zdi ravno obratno. Zame je nesramen tisti, ki ti to vse taji. Olepšuje zadeve, kot pa da pove resnico. Ti prikriva stvari, ker ne upa priznati. In te še vedno gleda z istim nasmehom kot prej, ti pa sama dobro veš, da samo igra.

Je že res, da je lažje pisati kot govoriti. In lažje napišem, da si kreten, kot pa da ti to povem v obraz. Kar seveda ne pomeni, da ti ne bom. Sem ena oseba, brez dveh obrazov, in ni res, da sem v živo prijazna, pozitivna in vedno nasmejana, za računalnikom pa Cruella Devil. Vse sem jaz, mešano na žaru. Ali v koktejlu. 😉

In to, kako nastopim k tebi in kako se do tebe vedem je izključno in samo odvisno od tebe.

Kakor ti meni, jaz tebi. Brez olepševanj.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s