4. PPP: COTKE, ČEVLJI IN MEDSEBOJNA POMOČ

Teden v znamenju dobre hrane, dobrega vina, novih čevljev in izletov je za nami. Lepše je vreme, hitreje mineva čas. Nekje do sredine tedna še je normalen tempo, potem pa rečem »keks« in spet je tu nedelja. Se spomnim srednje šole; kako sem v nedeljo vedno upala, da bom v ponedeljek zbolela, da mi ne bo treba v šolo. Če začneš teden v torek, je že boljše. Ko bom velika in imela svoj biznis, bomo ob ponedeljkih zaprti. Pika.


1. KAVBOJKE NA 90 STOPINJ

Skušam se fokusirati na pisanje, ampak nekako ne morem. Mila mi je prinesla že drugi tri-litrski Perwoll, zdaj pa jo že slišim kako sega po Silanu. Ne vem točno kaj mi želi s tem povedati, vem pa, da imam pod stolom že celo zbirko.

Aha, ravnokar sem šla v kopalnico preverit stanje; vso umazano perilo pred strojem, in ne več v košari. Gumb za pranje je že zavrtela na Bombaž in na 90 stopinj. Še dobro, da je boben zaprt, ker bi drugače dala perilo dejansko prat. In ne bi bilo kul. Bom ji kasneje razložila, da se kavbojk ne pere tako. In mislim, da ji bom kar pokazala pravilen program, ker je to zanimanje za pranje perila in čiščenje že preseglo meje pričakovanja.

2. ATI, MAMI IN ŠOPING

No, atija sva danes poslali v Lidl po nekaj cotk in mleko. NEKAJ cotk. IN MLEKO. Recimo, da sem s tem mislila dvojne hlače in dve majčki. IN MLEKO. Kaj je prinesel?

Kavbojke (PAZI, FANTOVSKE – ful carske so! Kje je zdaj tista trgovka s Pika****?), tanjše cargo hlače, dvoje legice in dve trenirki, 4 majčke, in.. No, to je vse. Brez mleka.

Pa saj jaz sem ista. Priznam, da še hujša. Sama si še zapišem (češ; pametni pišejo) šoping seznam, in ga dejansko v trgovini čekiram, pa vseeno pridem domov brez zadnjih treh stvari na seznamu. Ponavadi zato, ker sem izgubila pozornost, ko sem zagledala sladkarije ali pa igrače. Nekaj od tega dvojega zagarantirano izbriše moj učinkovit in ekonomičen nakupovalni načrt iz glave. Ker valda; ko vidiš novo Milko, pač pozabiš na življenje, ki si ga živel in si kot robot, ki mu ukazuje neka višja sila; KUPI ME, KUPI ME, KUPI ME, FUL SEM DOBRA, NE BO TI ŽAL.

No, nekaj takega se je zgodilo tudi pri nakupovanju novih čevljev za Milo. Iz 21ke je skočila na 23ko. In to sploh ne vem kdaj, kar naenkrat ji je bilo vse premajhno. Dobro, za doma še je lahko v zoknih; kaj pa zunaj? Tako da nisva imele druge izbire, kot nabaviti nove čevlje. Ene. Za prvo silo. Potem pa pri plači še kakšne. O ja, seveda. Ene. Ene superge. Ene sandale. Ene platnene balerinke. Ene copatke. ENE.

Ko sva nabavili vse čevlje, ki jih je tako zelo nujno potrebovala, sva zavili še v Mladinsko knjigo, da si izbere eno knjigico s Cicikluba. Žal ne gre to tako enostavno. Mislila sem pač, da bova prišli tja, ji bom pokazala nekaj knjigic, primernih zanjo, in ona bo izbrala.

Ha ha ha ha ha.

»Mami, a se ti hecaš?« Da ne dolgovezim; po metanju na tla, ker si ni smela odnesti barvic iz risarskega kotička, sem jo popokala v naročje, prosila prodajalko za eno fajn knjigo, plačala in s še vedno neverjetno cvilečim otrokom odšla iz knjigarne. Mimo vseh obsojajočih pogledov, ki so šepetali: »v knjigarni ste«, »jaz pa že ne bom takšna mama«, »ah, ta današnja mladina«.

Ko sem prišla k sebi in ko je Mila že pozabila na tisto zeleno barvico, sva pogledali katero knjigo sva sploh kupili. Enci Benci. Ej, to pa je knjiga. Čisto dovolj odštekana, da je tudi meni zanimiva, čeprav eno izštevanko preberem že stotič.

3. MOČ POVEZOVANJA

Zadnjih nekaj dni sem veliko razmišljala o tem. Da se sploh ne zavedamo kakšno moč imamo ženske, če se povežemo, če se med seboj podpiramo, si pomagamo. TRGAMO GATE! Res. Sploh pa mame, ko točno vemo, kako je, in se stoodstotno razumemo. Veliko je favšije, še več zahrbtnosti in šinfanja; lahko pa je prav tako veliko podpiranja, medsebojne pomoči in sodelovanja. Zakaj pa ne? Meni je to zelo všeč. Se takoj počutim bolje.


NAJ TROJKA

 

  • Najljubša misel: »Verjemi v mavrico, sprejmi drugačnost«Create from blank
  • Najljubša knjiga: Enci Benci na kamenci – »Enci benci, na kamenci. Tu sedijo tri mladenci. Eri, Beri, Muzikeri, vija vaja ven«. Dovolj nora zame 😀13147.ci.13147.0.700.png

Do naslednjič; manj favšije, več sodelovanja! In svet bo takoj lepši. ❤

 

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s