2. PPP: TUDI PUNCE SMO KUL

Če sem bila prejšnji ponedeljek podobna lenivcu, sploh nočem vedeti komu sem danes. Spala nisem nič. Nič. Nula. Vedno se v ključnih trenutkih, ko je zelo pomembno iti zgodaj spat, ker imam zjutraj opravke, znajdem v labirintu svojih misli in razmišljam o 1001 stvari namesto, da bi spala. Zakaj? Ker lahko. Ker jaz pa res ne rabim spanca. Pfff spanje je za šibke, če še ne veš!


1. KAVA NI SAMOUMEVNA

Ajde, nekako sem se skotalila ven s postelje in si mislila: Sej bo, spijem eno kavico, pa bom kot nova.

ČE bi imela kavo, bi jo spila. Po obračanju celotne kuhinje na glavo v upanju, da najdem vsaj kakšno žličko kave – instant, turške, mah, če bi našla kapsulo za kavni aparat, bi nekaj naredila z nje! (Nimam kavnega aparata.) Našla sem Sippy; Milino ječmenovo “kavo”, ki je na moje veliko presenečenje prav super okusa! Mogoče bom celo menjala in začela piti to (vsaj do prvega odhoda v trgovino in nabave letne zaloge kave).

Ok, gremo dalje. Kakšne opravke sem imela zjutraj, ni pomembno, ker so bili milo rečeno popolnoma neproduktivni in nepotrebni – teh se pa skušam vedno na dolgo in široko ogniti, če se le  lahko. Veliko bolj efektivno bi bilo, če bi namesto njih lahko 2 uri dlje spala.

2. PUNCE SMO ZA STAR WARS

Zdaj pa fokus: Mož in Mila gresta v trgovino z otroško opremo (namig: začne se na Pika) po nekaj malenkosti. In ker Mila nima niti ene (no, zdaj jo ima!) žoge za igranje, ji je hotel kupiti eno. Vpraša trgovko, če ga lahko napoti k žogam, in ta mu jih pokaže. »Tukaj imate žogo z motivom “Maša in medved”, tukaj pa “Frozen”. To pa je to.«

On odvrne: »A te zraven pa niso žoge?« Imeli so še nekaj ostalih motivov.

»Ja, te niso za deklice.«

Kaj naredi on in zakaj ga imam tako zelo rada; vrne “Mašo in medveda” na svoje mesto in vzame “Star Wars” žogo.

Zakaj? Zato, ker tudi punce gledamo Star Wars in akcijske filme in igramo strateške igre.

In to še ni vse. Trgovka meseca doda: »A je vaša hčerka fantovsko usmerjena?«

Ok, zdaj pa tak. Fantovsko usmerjena? Zakaj? Zato, ker po vašem ozkoglednem mnenju in predpotopnih stereotipih Star Wars žoge niso za dekleta? Ko mi bo nekdo to konstruktivno in logično razložil, mi bo jasno. Ampak mi ne bo. Ker je to totalen bull**it. Bom otroka v drugem letu njegovega življenja že etiketirala in mu dajala pink štampiljko? Zaradi takih ljudi, ki živijo v konzervah?

Niso vse punce za roza in niso vsi fantje za modro. BASTA.

3. VELIKI ALI MALI?

Glede na to, da mi je stari telefon crknil, rabim novega. Jaz sem mislila, da je to čist simpl. Pa ni. A-a. Koliko megapixlov želite? Kakšen zoom? Koliko delovnega spomina bi želeli?

A imate raje večje ali manjše?

Itak sem slišala samo zadnje vprašanje in se začela smejati. Nimam še telefona, ker ne vem kaj bi rada. Ker to ni več tako preprosto – samo vzet enega, ki je soliden in ugoden. Tako da zdaj na veliko raziskujem in primerjam telefone med seboj in hkrati razmišljam, da bi dala prošnjo v Big Bang na mobilno telefonijo; ker zdaj pač res že obvladam telefone. V teoriji.

4. BARVICE IN KNJIGE

Mila mi je zadnji teden dala vedeti, da so zanimive samo še knjige in barvice. Kar je super, jaz sem navdušena. Razen takrat, ko ima v rokah oboje. Nekako še ji moram razložiti, da se riše in barva po lepih belih papirjih in ne po novih knjigicah. Saj bo. Borba je vsakodnevna (bolje rečeno vsakourna), ampak vztrajam.


NAJ TROJKA

MV5BMTQ2NjE4NDE2NV5BMl5BanBnXkFtZTgwOTcwNDE5NzE@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_

  • Najljubša misel: “Ponedeljek je zagotovo moški. Pride prehitro!” Priznaj, da je dober!

7 Tips for Pruning a Garden

  • Najljubša knjiga: Opazujem s Pikijem – Eric Hill (obrazložitev nepotrebna)

opzujem-s-pikijem_naslovnic

Ostani v cvetju in se ne daj!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s