SREČNA TI, SREČNI VSI

Meni je samo važno, da si ti srečna.

Si?

Seveda, otrok te osrečuje, to itak. Ampak, a si zares srečna tudi na delovnem mestu? Si srečna v zakonu? Imaš kakšne hobije, ki te osrečujejo? Delaš stvari zaradi tega, ker jih moraš ali zaradi tega, ker jih delaš z veseljem?

Saj vem; mame smo, pri nas je vse natempirano in si težko poleg službe omislimo še kak hobi, gremo na en sproščujoč tek ali na dolg klepet s prijateljico, in odkrito povedano, tudi ne mislimo dovolj na lastno srečo.

Zavoljo lastnega zdravega uma in kot preventivo pred predčasnim živčnim izpadom, ti polagam na srce; pojdi na sprehod, pojdi tečt, pobarvaj že enkrat tisto vintage leseno pručko na odštekano pink barvo, ustvari nekaj novega, posadi rožice, uživaj življenje.

Prehitro mineva.

Sama vidiš kako hitro raste otrok, da bo že xy let odkar si se poročila (čeprav se tebi zdi, kot da je bilo včeraj), ob večerih pa se vedno bolj zavedaš dejstva, da tudi sama nisi več tako mlada kot včasih.

A se res splača? Delati nekaj, kar te ne osrečuje? Samo zato, ker moraš? In se bojiš tvegati tako v finančnem smislu kot tvegati neuspeh? Ja, ni fajn, če ti nekaj ne rata. Sploh če se te zadeve lotiš z veseljem in iskrico v očeh.

Kdo pa je rekel, da ti bo sprva uspelo? Ne bo. In nič hudega.

Poskusi še enkrat, prosi za kritike, zadevo poglej z drugega zornega kota, postavi se v kožo objektivnega opazovalca, prosi za mnenje svoje prijatelje,… Trudi se. In enkrat ti bo uspelo. V mislih imej eno stvar; zastavljen cilj. Predstavljaj si ga, čuti ga, dihaj ga. Predstavljaj si, kako bo, ko ti enkrat uspe. Brez izgovorov. Žrtvovala boš živce, čas, denar, in verjetno še marsikaj, in na koncu se bo izplačalo. Zavoljo sebe, zavoljo lastne družine, zavoljo lastne sreče.

Sanjaš o lastni slaščičarni? O lastni znamki otroških oblačil? O lastnem »food truck« biznisu? O čisto svojem podjetju, kjer boš delala točno to, kar si želiš že od majhnih nog? Ne sanjaj več! Prenesi te sanje v realen svet. Naredi si načrt, zastavi si cilj in grizi in švicaj dokler ga ne dosežeš.

Life is Full of Surprises

Ne bodi navadna, bodi posebna! Bodi tista, ki ji je uspelo!

Nikoli še ni nihče uspel samo s sanjarjenjem. In zavedaj se da si samo ti tista, ki določa o lastni sreči. Samo ti odločaš o tem, kakšno življenje boš živela! Nič več izgovorov, čas je za akcijo!

Bodi srečna ženska, srečna mama, srečna žena, srečna karkoli pač že si!

Zares srečna.

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s