ŽIVIMO ZA VIKENDE

Ok, mogoče je naslov res malo depresiven. Kot da nimamo lajfa čez teden. In čakamo samo na vikend, da užijemo “family time”tako kot se spodobi.

No, in zdaj bom vrgla ven najbolj klišejski izgovor, ki se glasi: Če pa čez teden nimamo časa!

Dejansko smo na dober delovni dan skupaj približno 4 ure. V teh 4 urah je ponavadi en krajši izlet do trgovine (hvala Mercatorju, da si v pritličju bloka!), tuhtanje kaj bo za zajtrk, tuhtanje kaj bo za kosilo, mogoče kakšen sprehod (vsi vemo, kako se to konča!), kuhanje kosila (ki mi v zadnjem času požre najmanj uro in pol – ker me alter ego po imenu Masterchef skuša prepričati, da testenine z omako niso dovolj dobra in zdrava izbira), kje še je kakšno pospravljanje, brisanje prahu in podobno.

Blek.

Vedno gužva, vedno panika, vedno se mudi, vedno norimo.

Absolutno mi to niti malo ni všeč. Zelo redko se zgodi, da se čez teden naša družina v celotni zasedbi zbere v dnevni sobi in pogledamo kakšno risanko, film.

Dajmo to prestavit na vikend! Takrat bo čas za vse!

Aha, bo ja.

Sploh, če mati že v ponedeljek organizira sobotni izlet na Vurberk in nedeljsko požrtijo pri starših, kavico pri prijateljici in tortico pri teti.

Zdaj pa poležavaj, če lahko!

Seveda ni potrebe po dodatnem pojasnjevanju, ampak vseeno moram povedati. Sobotni izlet na Vurberk? Zgledal je tako, da smo se pripeljali do tja, parkirali, ugotovili, da Mila spi. Milo skušali zbuditi, kot zakleto spi kot top. In pol je čudno. Kaj boš? Ne moreš je vzeti iz avtosedeža, ker spi. In kaj naj pol? Stojima zraven avta?

Ja. Dejansko sva stala zraven avta. Zelo kul izlet! Nepozaben.

Oba dneva smo se domov vrnili precej pozno in kot domine popadali v posteljo.

Poležavanje na kavču in sproščanje smo spet prestavili na naslednji vikend. Me prav zanima kaj bomo pa v resnici počeli, glede na to, da je ponedeljek in jaz še nimam vsega splaniranega.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s